top of page

Kanye teast nieuwe Netflix-docu ‘JEEN-YUHS’ (video)


Kanye West netflix docu JEEN YUHS

Hij is misschien wel een van de meest besproken artiesten van deze tijd, maar toch zijn er nog maar weinig films en documentaires gemaakt over het leven van Kanye West. Eerder dit jaar berichtte we al over de docu die Netflix aan het maken is en vannacht dropte Ye een teaser waarin hij is te zien als jonge Kanye die 'Two Words' rapt. De docu gaat 'JEEN-YUHS' heten en bevat onder andere veel oud beeldmateriaal en homevideo’s van de rapper.


Exclusieve toegang

De meerdelige serie wordt tot gemaakt door Clarence ‘Coodie’ Simmons en Chike Ozah aka Coodie & Chike. Het duo werkt al sinds de jaren '00 met de Chicago-rapper en regisseerde ook twee van West’s muziekvideo’s Through the Wire en Jesus Walks. De documentaire zal naar verluidt alles behandelen, van Ye’s begin tot aan zijn carrière in muziek en mode, de dood van zijn moeder Donda West en zijn mislukte presidentiële 'campange'. Kanye zelf zou verrassend genoeg geen creatieve controle hebben over de docuseries, maar hij gaf Coodie & Chike wel exclusieve toegang om zijn 21-jarige leven in de industrie te documenteren.


Je moet nog even geduld hebben want 'JEEH-YUHS' zal niet zo snel op Netflix verschijnen… Het enige dat nu nog bekend is dat de meerdelige serie ergens in 2022 uitgebracht gaat worden.
bottom of page