Deze 10 iconische hiphop- en R&B-artiesten zijn een geboren 'Ram'

Geschreven door Rayvano Nkrumah

9 minuten lezen

/

23 Mar, 2023

Ben jij geboren tussen 21 maart en 19 april? Dan ben je een Ram en behoor je tot het eerste sterrenbeeld van de dierenriem. De Ram staat bekend om haar moedige en gepassioneerde energie. In deze periode zijn er een aantal iconische hiphop- en R&B-artiesten die een kaarsje mogen uitblazen. Of je nu je verjaardag met hen deelt of gewoon hun werk waardeert, deze tien supersterren met het sterrenbeeld Ram zullen je gegarandeerd inspireren!

Pharrell Williams

Pharrell Williams is op 5 april 1973 geboren in Virginia Beach, Virginia. Williams is een befaamde zanger, songwriter en platenproducer, die sinds 1992 het producersduo The Neptunes vormt met Chad Hugo. Zij produceerden vooral hiphop en R&B-muziek voor grote namen zoals Justin Timberlake en Kelis. Hun 'signature sound' onderscheidde zich echt van de rest in de muziekindustrie. Williams heeft veel succes gehad als muziekproducent. Daarnaast is hij de leadzanger van N*E*R*D. De band bracht verschillende soloalbums uit, waaronder ‘In My Mind’ en ‘Girl’. Als zanger heeft Pharrell solo ook succesvolle internationale hits gemaakt als ‘Happy’, ‘Drop It Like It’s Hot’, en ‘Frontin’. Niet zo heel gek dus dat hij in totaal tien Grammy Awards won en er twee Academy Award-nominaties op zijn naam staan. Alsof dat niet genoeg is, weet hij is ook nogal wat op het gebied van mode. Zo richtte de beste man in 2003 het streetwear label ‘Billionaire Boys Club’ op met de Japanse modeontwerper Nigo - bekend van ‘A Bathing Ape’. Begin dit jaar is Pharrell benoemd tot de nieuwe creative director voor de herenlijn van Louis Vuitton.

Summer Walker

Summer Walker is op 11 april 1996 geboren in Atlanta, Georgia. Ze is een singer-songwriter die bekend staat om haar soulvolle R&B-muziek. Walker begon haar muziekcarrière door haar nummers te uploaden op verschillende sociale media-platforms zoals SoundCloud en YouTube. Ze werd gehoord en vaak ook. De grote doorbraak van Summer Walker kwam toen Drake op haar hitsingle ‘Girls Need Love’ sprong, die later ook als remix op haar eerste album werd gereleast. Het zorgde ervoor dat de zangeres uiteindelijk tekende bij LVRN - een platenlabel uit Atlanta. In 2018 bracht Walker haar debuut EP ‘Last Day of Summer’ uit. Mensen waren lovend en dat zorgde voor haar mainstream succes. Ze volgde dit op met twee andere EP’s, die ook succesvol waren. Haar debuutalbum ‘Over It’, dat uitgebracht werd in 2019, kwam binnen op nummer twee in de Amerikaanse Billboard 200-hitlijst en verbrak verschillende streaming records. Summer Walkers tweede studio album heet ‘Still Over It’ en kwam uit in 2021.

Big Sean

Ook Big Sean behoort tot het sterrenbeeld Ram. Hij is geboren op 25 maart 1988 in Santa Monica, Californië, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Detroit, Michigan. Sean Michael Leonard Anderson is een rapper en songwriter die aanzienlijk succes heeft geboekt in de muziekindustrie. Hij werd voor het eerst populair met zijn mixtapes in het begin van de jaren ‘10 en tekende uiteindelijk bij het label van Kanye West, ‘GOOD Music’. Sindsdien heeft hij verschillende succesvolle albums uitgebracht, waaronder ‘Finally Famous’, ‘Dark Sky Paradise’, ‘I decided’, ‘Detroit 2’, en heeft hij samengewerkt met tal van andere artiesten zoals Ariana Grande, Drake en Kanye West. Seans grootste hits zijn onder andere ‘Beware’, ‘I Know’ en ‘Mercy. Zijn meest recente single heet ‘Hate or Love’ (2022) met Queen Naija. Big Sean heeft ook verschillende prijzen gewonnen gedurende zijn carrière, waaronder een BET Hip Hop Award voor ‘Best Mixtape’ (2013) en MTV Video Music Award voor ‘Best Video with a Social Message’ (2015).

Mariah Carey

Mariah Carey is een echte duizendpoot. De Amerikaanse zangeres, songwriter, producer en actrice is een van de meest succesvolle en invloedrijke artiesten aller tijden. Ze werd geboren op 27 maart 1969 in Huntington, New York. Carey begon haar muzikale carrière eind jaren ‘80 en kwam begin jaren ‘90 in de schijnwerpers te staan met haar debuutalbum ‘Mariah Carey’. Daarop stonden onder andere de hitsingles ‘Vision of Love’ en ‘Love Takes Time’. Gedurende haar carrière heeft Carey wereldwijd meer dan 200 miljoen platen verkocht, waarmee ze een van de bestverkopende muziekartiesten ooit is geworden. Carey heeft ook een aantal populaire kerstnummers zoals ‘All I Want For Christmas’ en ‘Oh Santa’ die tijdens de feestdagen jaarlijks weer terugkeren op de hitlijsten. Mariah Carey heeft in totaal vijftien studio albums uitgebracht, waarvan ‘Caution’ (2020) haar laatste was. Ze heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder vijf Grammy Awards, en staat bekend om haar krachtige en unieke zangstem waarmee ze hoge noten weet te halen. Haar muziek omvat meerdere genres, onder andere pop, R&B en hiphop. Carey heeft samengewerkt met een breed scala aan artiesten. Denk aan grote namen zoals Jermaine Dupri, Missy Elliot, Snoop Dogg, Jay-Z en Twista. Door haar veelzijdige aanpak, blijven vele nummers tot de dag vandaag grote hits op verschillende social media platformen zoals TikTok en Instagram.

Chance The Rapper

Chance the Rapper, ook wel bekend als Chancelor Jonathan Bennett, is een Amerikaanse rapper, zanger en songwriter. Hij is geboren op 16 april 1993 in Chicago, Illinois en groeide op in het Zuiden van de stad. Chance werd bekend met zijn mixtapes, waaronder ‘Acid Rap’ en ‘Coloring Book’, die hij onafhankelijk heeft uitgebracht. Chance heeft een unieke stijl waarbij hij elementen van hiphop, gospel en soulmuziek combineert. Zijn teksten gaan vaak over onderwerpen als zijn christelijke geloof, familie en maatschappelijke kwesties. In 2016 werd zijn mixtape ‘Coloring Book’ het eerste streaming-only album dat een Grammy Award won. Daarnaast won Chance ‘Best New Artist’ tijdens de Grammy Awards van 2017. In 2019 kwam zijn eerste studioalbum ‘The Big Day’ uit, dat een wereldwijd succes werd. Sindsdien heeft hij meerdere singles als ‘Holy’, ‘Are U Live’ en ‘SHELTER’ uitgebracht. Onlangs maakte Chance The Rapper tijdens ‘The Kelly Clarkson Show’ bekend dat zijn tweede album ‘Star Line Gallery’ binnenkort uitkomt. De releasedatum is nog onbekend.

Jill Scott

Jilly from Philly, oftewel Jill Scott, is geboren op 4 april 1972 in Philadelphia, Pennsylvania. Scott begon haar carrière als spoken word-artiest voordat ze haar overstap maakte naar muziek. In 2000 bracht ze haar debuutalbum ‘Who Is Jill Scott? Words and Sounds Vol. 1’ uit. Dat album kreeg lovende kritieken en leverde haar drie Grammy-nominaties op. Jill Scott heeft sindsdien verschillende albums uitgebracht, waaronder ‘Beautifully Human: Words and Sounds Vol. 2’ en ‘The Light of the Sun.’ Helaas heeft dez zangeres sinds 2015 geen studioalbum meer uitgebracht. Wel was ze de afgelopen drie jaar te horen op albums van andere artiesten zoals Alicia Keys en D Smoke. Naast haar gewonnen Grammy Awards, is ze ook genomineerd voor andere prijzen zoals de NAACP Image Awards. Het bleef voor Scott niet bij muziek maken, want ze speelde namelijk in verschillende films en televisieshows. Bijvoorbeeld ‘Why Did I Get Married?’ en ‘The No. 1 Ladies' Detective Agency.’

Ty Dolla Sign

Tyrone William Griffin Jr., beter bekend als Ty Dolla Sign, is een Amerikaanse zanger, rapper, songwriter én producer. Hij werd op 13 april 1985 geboren in Los Angeles, Californië. Ty Dolla Sign begon zijn muzikale carrière in 2010 toen hij zijn debuutmixtape ‘House on the Hill’ uitbracht. Sindsdien heeft hij verschillende succesvolle mixtapes en albums de wereld ingeslingerd, waaronder ‘Free TC’, ‘Beach House 3’, en ‘Featuring Ty Dolla Sign’. Ook heeft hij samengewerkt met verschillende prominente artiesten in de muziekindustrie, zoals Kanye West, Post Malone, Nicki Minaj en Pharrell Williams. Daarnaast produceerde en schreef hij nummers voor onder anderen Chris Brown, Rihanna en Fifth Harmony. Ty Dolla Sign staat bekend om zijn veelzijdige muzikale stijl, waarbij hij elementen van hiphop, R&B en pop mengt. Hij is genomineerd voor diverse nummers, waaronder ‘Gone’ dat een nominatie ontving voor ‘Best Dance Video’ tijdens de MTV Video Music Awards in 2017. Voor ‘Work from Home’ heeft hij samen met Fifth Harmony in 2016 meerdere awards gewonnen zoals de MTV Video Music Awards voor ‘Collaboration of the Year‘. In 2021 bracht Ty Dolla Signs zijn recente album uit met het Canadese duo dvsn, genaamd ‘Cheers to the Best Memories’. Hij heeft voor het laatst het nummer ‘2022’ uitgebracht, dat sinds 7 januari 2023 te beluisteren is op verschillende streamingdiensten.

Halle Bailey

Halle Bailey is een zangeres en actrice en werd geboren op 27 maart 2000 in Atlanta, Georgia. Halle werd bekend als duo met haar zus Chloe Bailey. De zussen werden populair nadat ze covers van populaire nummers zoals ‘Pretty Hurts’ op YouTube plaatsten en werden uiteindelijk ontdekt door Beyoncé, die hen tekende bij haar platenlabel ‘Parkwood Entertainment’. Naast haar muzikale carrière is Halle Bailey ook actrice. Ze heeft in verschillende tv-shows en films gespeeld, waaronder de serie ‘Grown-ish’ en de film ‘The Little Mermaid’, waarin ze Ariël speelt. The Little Mermaid’ is dit jaar vanaf 26 mei te zien in de bioscoop. Bailey's talent als zangeres en actrice heeft haar veel lof en verschillende nominaties opgeleverd, waaronder twee Grammy-nominaties voor haar werk met Chloe x Halle. Het duo heeft in totaal twee studioalbums uitgebracht, waaronder hun laatste album ‘Ungodly Hour’ (2020).

Akon

Akon, wiens echte naam Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam is, is een succesvolle Senegalees-Amerikaanse zanger, rapper, songwriter, producer en zakenman. Hij is geboren op 16 april 1973 in St. Louis, Missouri, maar bracht veel van zijn kindertijd door in Senegal. Akon brak door in het begin van de jaren 2000 met hits als ‘Locked Up’, ‘Lonely’ en ‘Smack That’ en heeft samengewerkt met vele bekende artiesten in de muziekindustrie. Denk bijvoorbeeld aan artiesten als David Guetta, 50 Cent, Gwen Stefani en T-Pain. Akon heeft in totaal vijf studioalbums uitgebracht. Hij staat niet alleen bekend om zijn muziekcarrière, maar ook om zijn liefdadigheidswerk, met name zijn initiatief ‘Akon Lighting Africa’. Het doel van dit initiatief is om elektriciteit te brengen naar afgelegen gebieden op het platteland in verschillende Afrikaanse landen.

Ari Lennox

Ari Lennox is een getalenteerde Amerikaanse zangeres en songwriter, geboren op 26 maart 1991 in Washington D.C. Met haar warme soulvolle stem en muziekstijl combineert ze R&B, neo-soul en hiphop. Lennox begon haar muzikale carrière in 2012. In 2015 werd ze de first lady van J. Cole’s label, Dreamville. In 2016 maakte ze naam voor zichzelf met haar mixtape ‘Pho’. In 2019 bracht Lennox haar eerste studioalbum ’Shea Butter Baby’ uit. Het werd zo goed ontvangen, dat het haar een Grammy-nominatie opleverde voor ‘Best Urban Contemporary Album’. Ze werkte samen met artiesten als J. Cole, Dreamville en Doja Cat. Maar ook met twee andere Rammen: Summer Walker en Ty Dolla Sign. Haar tweede album, ‘Age/Sex/Location’, werd vorig jaar september uitgebracht. Naast Ari’s twee studioalbums, heeft ze in 2022 ook de EP ‘Away Message’ uitgebracht.

Nog geen reacties

avatar

Meer van CreativeByNature

8 jaar Beyoncé’s Lemonade: een blik op een muziekaal en visueel meesterwerk

8 jaar Beyoncé’s Lemonade: een blik op een muziekaal en visueel meesterwerk

2 dagen geleden / 9 minuten lezen

    UPDATE: ‘Less Than Three’ concertavond in Paradiso brengt nieuwe generatie Nederlandse R&B-artiesten samen

    UPDATE: ‘Less Than Three’ concertavond in Paradiso brengt nieuwe generatie Nederlandse R&B-artiesten samen

    3 dagen geleden

    /

    1 minuut lezen

    4 R&B-legendes op één podium: R&B Block Party in de AFAS Live brengt de 90’s tot leven

    4 R&B-legendes op één podium: R&B Block Party in de AFAS Live brengt de 90’s tot leven

    08 Apr

    /

    5 minuten lezen

    Concertverslag: in een uitverkocht Melkweg tilt Willem Nederlandse hiphop naar een nieuw niveau

    Concertverslag: in een uitverkocht Melkweg tilt Willem Nederlandse hiphop naar een nieuw niveau

    04 Apr

    /

    4 minuten lezen

    Waarom steeds meer Afrikaanse artiesten afstand nemen van de term ‘afrobeats’

    Waarom steeds meer Afrikaanse artiesten afstand nemen van de term ‘afrobeats’

    23 Mar

    /

    3 minuten lezen

    Rimon komt met nieuwe single ‘Flowers’ van haar aankomende debuutalbum

    Rimon komt met nieuwe single ‘Flowers’ van haar aankomende debuutalbum

    21 Mar

    /

    1 minuut lezen

    Cookie voorkeuren

    Deze website maakt gebruik van cookies om de website te laten functioneren en statistieken te bewaren. Deze statistieken zijn volledig anoniem tenzij je andere toestemming geeft. Klik deze melding weg met "Advies gebruiken" om alle cookies te gebruiken. Wil je je eigen instellingen gebruiken, klik dan op "Gebruik mijn instellingen".